ontwikkelen van conflict vaardigheden

Hoe word ik conflictbestendig? 

Een e-learning programma met als doel

beter leren omgaan met conflicten.

ontwikkeling conflictvaardigheden

Conflicten... 

Mensen zijn verschillend en wanneer er samen gewerkt en/of geleefd wordt, worden die verschillen zichtbaar. Wanneer deze verschillen groter worden kunnen ze leiden tot een conflict. Hoe ga je daar constructief mee om? 


Bij een conflict is er over het algemeen niet direct behoefte aan externe ondersteuning, we willen dit vaak zelf oplossen. Er heerst een beetje een taboe op het bespreken van conflicten. Jammer vind ik, een conflict is  namelijk (als je mij vraagt) juist een mooi moment voor ontwikkeling en groei. Een beetje hulp kan dan net het verschil maken. 


Los van eventuele externe hulp kan het ontwikkelen van je eigen vaardigheden m.b.t. het omgaan met conflicten heel belangrijk en waardevol zijn. 

Dat is de reden dat ik deze e-learning heb opgezet. In mijn dagelijkse praktijk zie ik de waarde en het effect van deze vaardigheden en een wakker bewustzijn in een conflictsituatie. Ik gun iedereen dat perspectief. 


In deze elearning ontwikkel je vaardigheden die je helpen om constructief om te gaan met conflicten.Tijdens deze elearning gaan we aan de slag met:

Module 1: Onze ik. Hoe ziet die eruit? Wat gebeurt er met onze ik als er een conflict is. 

Module 2: Ik en de ander. Wat is de toegevoegde waarde van de ander? 

Module 3: Ik en de situatie. Hoe creëer ik de gewenste situatie en welke vaardigheden heb ik daarbij nodig. 

 

Vragen die we daarbij gaan verkennen zijn;

 • Hoe stuur ik mezelf in een lastige situatie? 
 • Hoe stuur ik de ander in een lastige situatie? 
 • Hoe creëer ik een nieuwe situatie ?

Wat mij erg aanspreekt is de toegankelijkheid van Lieneke op de video's in de training. Ze heeft expertise en dat straalt ze uit, door de manier van praten en uitleggen is het allemaal niet zo ver weg en dat vind ik prettig. De afwisseling met de actieve opdrachten zorgt voor een mooi leerproces. 

Maryse Tjoeng - Mind the gap coaching

'Lieneke is intuïtief sterk en ruimdenkend. Ze weet de dingen scherp te benoemen en ik waardeer haar spiegelend vermogen. Haar training heeft me veel inzicht gegeven.'

Marieke Bertels

Wat levert deze e-learning je op:


 • Je kunt jezelf beter sturen in lastige situaties
 • Je ziet meer de toegevoegde waarde van de ander
 • Je communiceert effectiever met jezelf en met de ander (op een manier die bijdraagt aan groei en ontwikkeling)
 • Je krijgt meer inzicht in jezelf en de situatie
 • Je kunt effectiever omgaan met lastige situaties, zoals conflicten
 • Je hebt je creatievermogen vergroot
 • Je kunt gedoe beter benutten


Herken je een van deze situaties?


 1. Weerstand
 2. Ruzie
 3. Frustratie
 4. Relatieproblemen
 5. Onmacht
 6. Een (echt)scheiding
 7. Re-intergratie
 8. Een vervelende confrontatie
 9. Een moeilijk gesprek
 10. Een samenwerkingsprobleem
 11. Een (organisatie)verandering
 12. Ontevredenheid
 13. Besluiteloosheid


Misschien heb je moeite met bepaalde mensen of situaties? Je voelt je niet gehoord? Je zit in een lastige situatie en ervaart spanning? Je zou graag effectiever omgaan met gedoe?


Nu tijdelijk
€ 19,95 

(tijdens de corona crisis) 

'Ik heb Lieneke leren kennen als en gedreven vakvrouw. Ze weet waar ze het over heeft en kan dat heel begrijpbaar overbrengen.'

Yvonne van Balkom Maas - mede-eigenaar Allur