arrow_drop_up arrow_drop_down
ontwikkelen van conflict vaardigheden

Hoe kan ik omgaan met conflicten? 

Een e-learning met als doel

constructief leren omgaan met conflicten.

Conflicten...

Mensen zijn verschillend en wanneer er samen gewerkt en/of geleefd wordt, worden die verschillen zichtbaar. Wanneer deze verschillen groter worden kunnen ze leiden tot een conflict. Hoe ga je daar constructief mee om? 


Er heerst een beetje een taboe op het bespreken van conflicten. Jammer vind ik, een conflict kan namelijk juist een mooi moment voor ontwikkeling en groei zijn.


Los van eventuele externe hulp kan het ontwikkelen van je eigen vaardigheden m.b.t. het omgaan met conflicten heel belangrijk en waardevol zijn. Dat is de reden dat ik deze korte maar krachtige e-learning heb opgezet. In mijn dagelijkse praktijk zie ik namelijk de waarde en het effect van deze vaardigheden en een wakker bewustzijn in een conflictsituatie. Ik gun iedereen dat perspectief en heb een makkelijke methode om dat bewustzijn aan te zetten. 


In deze elearning ontwikkel je vaardigheden die je helpen om constructief om te gaan met conflicten. 

Tijdens deze elearning gaan we aan de slag met:

Module 1: Onze ik. Hoe ziet die eruit? Wat gebeurt er met onze ik als er een conflict is. 

Module 2: Ik en de ander. Wat is de toegevoegde waarde van de ander? 

Module 3: Ik en de situatie. Hoe creëer ik de gewenste situatie en welke vaardigheden heb ik daarbij nodig. 

 

Vragen die we daarbij gaan verkennen zijn;

 • Hoe stuur ik mezelf in een lastige situatie? 
 • Hoe stuur ik de ander in een lastige situatie? 
 • Hoe creëer ik een nieuwe situatie ?

Wat mij erg aanspreekt is de toegankelijkheid van Lieneke op de video's in de training. Ze heeft expertise en dat straalt ze uit, door de manier van praten en uitleggen is het allemaal niet zo ver weg en dat vind ik prettig. De afwisseling met de actieve opdrachten zorgt voor een mooi leerproces. 

Maryse Tjoeng - Mind the gap coaching

'Lieneke is intuïtief sterk en ruimdenkend. Ze weet de dingen scherp te benoemen en ik waardeer haar spiegelend vermogen. Haar training heeft me veel inzicht gegeven.'

Marieke Bertels

Wat levert deze e-learning je op?


 • Je kunt jezelf na het volgen van de training beter sturen in lastige situaties
 • Je ziet meer de toegevoegde waarde van de ander
 • Je communiceert effectiever met jezelf en met de ander (op een manier die bijdraagt aan groei en ontwikkeling)
 • Je krijgt meer inzicht in jezelf en de situatie
 • Je kunt effectiever omgaan met lastige situaties, zoals conflicten
 • Je hebt je creatie-vermogen vergroot
 • Je kunt gedoe beter gaan benutten


Herken je een van deze situaties en/of emoties?


 1. Weerstand
 2. Boosheid
 3. Een moeizame relatie 
 4. Ruzie
 5. Een (echt)scheiding
 6. Re-intergratie traject
 7. Een vervelende confrontatie
 8. Een moeilijk gesprek
 9. Een samenwerkingsprobleem
 10. Een (organisatie)verandering
 11. Ontevredenheid
 12. Besluiteloosheid
 13. Onmacht
 14. Frustratie 


Misschien heb je moeite met bepaalde mensen of situaties? Je voelt je niet gehoord? Je zit in een lastige situatie en ervaart spanning? Je zou graag effectiever omgaan met gedoe? Ik help je online, je kunt deze e-learning volgen op je eigen tempo en de video's en opdrachten zo vaak doen als je wilt. 

'Ik heb Lieneke leren kennen als en gedreven vakvrouw. Ze weet waar ze het over heeft en kan dat heel begrijpbaar overbrengen.'

Yvonne van Balkom Maas - mede-eigenaar Allur

Nu € 19,95

(tijdens de corona crisis )