Over Lieneke 

Lieneke studeerde communicatie in Tilburg en volgde de afgelopen jaren, behalve de Basisopleidingen tot MfN registermediator, ook meerdere specialisaties op het gebied van coaching, conflictmanagement en familiezaken. Sinds 2009 is Lieneke zelfstandig ondernemer en heeft ze de afgelopen jaren communicatieondersteuning geboden aan organisaties, teams en individuen. Lieneke werd ingezet om anderen te helpen bij creatieve, ondernemende en ontwikkelingsgerichte activiteiten. Haar persoonlijke visie met betrekking tot conflicten heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld en gespecialiseerd, ze is hierdoor conflicten gaan zien als een bron voor ontwikkeling en groei. Lieneke is in staat om op een zorgvuldige manier intensieve communicatieprocessen te begeleiden en te ondertitelen. 


Lieneke is intuïtief sterk, ruimdenkend en wordt gewaardeerd om haar luisterend oor en spiegelend vermogen. Ze is aangesloten bij het Mediators federatie kwaliteitsregister Nederland (voormalige NMI-register). Het MfN register is een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister voor mediators.

Terug in de tijd

Als klein kind was ik een bom van energie en vrolijkheid. In mijn omgeving was die energie voelbaar. Als baby, peuter en kleuter observeerde ik mensen al en straalde positieve energie uit. Zo klein als ik was voelde ik ook het verschil in mijn omgeving wanneer ik huilde of lachte. De invloed van mijn energie op het geheel was er en dat merkte ik.


Als kind heb ik mezelf vrij snel aangeleerd andere blij te maken, gevoelig als ik was had ik al vroeg een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik zag de mensen graag blij. Mijn kracht werd het creëren van harmonie. Zorgzaam en vroeg volwassen. Wat heeft die ander nodig om gelukkig(er), groter, kleiner, rijker of wat dan ook te zijn? 


Ik werd ouder en ging mezelf verder onderzoeken. Studeren, trouwen, werken en kreeg twee prachtige kinderen. De dingen op mijn pad stuurde me steeds een bepaalde richting in. In de eerste jaren onbewust. 


Onbevangen en gedreven werd ik ingezet om andere te helpen in creatieve, ondernemende, ontwikkelende activiteiten. Daarbij handelde ik vanuit mijn gewoonte om ‘het conflict’ uit de weg te gaan en vanuit mijn behoefte om de ander gelukkig te zien en mezelf gewaardeerd te voelen.

Er waren momenten dat ik mezelf tegen kwam waardoor ik mezelf ontwikkelde en ik ben blij met alle confrontaties en bijbehorende inzichten die ik heb gehad.


Bij mijn start als mediator heb ik eerst wat dingen af moeten leren en los mogen laten.

Zoals altijd de harmonie willen bewaren en me verantwoordelijk voelen voor de sfeer in een ruimte. Ik zie nu dat confrontaties in de vorm van conflicten of weerstand een krachtige bron voor ontwikkeling en groei kunnen zijn, ze mogen er dus  zijn! Een conflict kan zelfs bijdrage aan het creatieve proces van verandering. Het ‘nieuwe’ in ons bewustzijn brengen, een eyeopener zijn. Ik wil het gesprek hierover aanmoedigen en mogelijk maken.


Daar waar vroeger als klein meisje mijn kracht zat, in de positieve en sterke energie, heb ik nu als volwassenen weer ontdekt hoe ik dat kan inzetten zonder mezelf verantwoordelijk te voelen voor het resultaat. 

Wat zeggen anderen over Lieneke?

Yvonne van Balkom Maas 
Ik heb Lieneke leren kennen als en gedreven vakvrouw. Ze weet waar ze het over heeft en kan dat heel begrijpbaar overbrengen.

Elsa barends 

‘Lieneke blijft continu nieuwsgierig naar mensen en naar de reden waarom mensen de dingen doen die ze doen. Ze geeft daarbij verhelderende reflectie en inzicht.’
Theo van megen 

‘Ik zou Lieneke aanraden binnen mijn netwerk omdat ze heel betrokken is bij partijen en een volledige inzet toont. Lieneke zal alles inzetten om klanten tevreden te krijgen.’

Petra van der Brugge 
‘Lieneke is communicatief sterk en staat dicht bij haar gevoel.’

Heb je vragen of kan ik je misschien helpen?