Over Lieneke

'Ik zie nu dat confrontaties in de

vorm van conflicten of weerstand

een krachtige bron voor

ontwikkeling en groei zijn'

Over Lieneke

Als klein kind was ik een bom van energie en vrolijkheid. In mijn omgeving was die energie voelbaar. Als baby, peuter en kleuter observeerde ik mensen al en straalde positieve energie uit. Zo klein als ik was voelde ik ook het verschil in mijn omgeving wanneer ik huilde of lachte. De invloed van mijn energie op het geheel was er en dat merkte ik.


Als kind heb ik mezelf toen aangeleerd andere blij te maken, gevoelig als ik was had ik al vroeg een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik zag de mensen graag blij. Mijn kracht werd het creëren van harmonie. Zorgzaam en vroeg volwassen. Wat heeft die ander nodig om gelukkig, groter, kleiner, rijker of wat dan ook te zijn? Ik dacht het te weten en te moeten helpen.


Ik werd ouder en ging mezelf verder onderzoeken. Studeren, trouwen, werken en kreeg twee prachtige kinderen. De dingen op mijn pad stuurde me steeds een bepaalde richting in. In de eerste jaren onbewust. Onbevangen en gedreven werd ik ingezet om andere te helpen in creatieve, ondernemende, ontwikkelende activiteiten. Daarbij handelde ik vanuit mijn gewoonte om ‘het conflict’ uit de weg te gaan en vanuit mijn behoefte om de ander gelukkig te zien en van waarde te zijn.

Er waren momenten dat ik mezelf tegen kwam waardoor ik mezelf ontwikkelde. Ik ben blij met alle confrontaties en de inzichten die ik heb gehad.

Bij mijn start als mediator heb ik eerst veel af moeten leren.

Ik zie nu dat confrontaties in de vorm van conflicten of weerstand een krachtige bron voor ontwikkeling en groei zijn. Een conflict kan bijdrage aan het creatieve proces van verandering. Het ‘nieuwe’ in ons bewustzijn brengen, een eyeopener zijn! Ik wil het gesprek hierover en over de verschillen van mensen aanmoedigen en mogelijk maken.


Daar waar vroeger als klein meisje mijn kracht zat, in de positieve en sterke energie, heb ik nu als volwassenen weer ontdekt hoe ik dat kan gebruiken zonder me daarbij verantwoordelijk te voelen voor het resultaat. Precies tegenover die gewoonte om harmonie te willen creëren zat voor mij een bron naar groei & ontwikkeling. Ik kan nu goed functioneren in een context waar spanning en tegengestelde belangen een rol spelen en ik help die ander door helderheid te creëren. 

Lieneke Witloks is communicatie- en conflictprofessional. Met WitloksCommunicatie biedt ze sinds 2009 communicatieondersteuning aan bedrijven. Als trainer, coach en mediator creëert ze helderheid in lastige situaties.

De afgelopen jaren heeft ze de kennis, technieken en ervaring opgedaan die nodig zijn bij het zorgvuldig begeleiden van intensieve communicatie- processen en gesprekken.

Kennis die o.a. is opgedaan tijdens haar Heao studie communicatie, de opleiding tot MfN mediator en diverse specialisaties op het gebied van conflict en coaching.

Ze is aangesloten bij het Mediators federatie kwaliteitsregister Nederland (voormalige NMI-register). Het MfN register is een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister voor mediators.

Wat zeggen anderen over Lieneke?

Yvonne van Balkom Maas - Allur
Ik heb Lieneke leren kennen als en gedreven vakvrouw. Ze weet waar ze het over heeft en kan dat heel begrijpbaar overbrengen.

Elsa barends -Agile IT Service manager 

‘Lieneke blijft continu nieuwsgierig naar mensen en naar de reden waarom mensen de dingen doen die ze doen. Ze geeft daarbij verhelderende reflectie en inzicht.’
Theo van megen - van Megen mediator

‘Ik zou Lieneke aanraden binnen mijn netwerk omdat ze heel betrokken is bij partijen en een volledige inzet toont. Lieneke zal alles inzetten om klanten tevreden te krijgen.’

PETRA van der Brugge - Familie mediator
‘Lieneke is communicatief sterk en staat dicht bij haar gevoel.’

Heb je vragen of kan ik je misschien helpen?