Over Lieneke 


Lieneke studeerde communicatie in Tilburg en volgde de afgelopen jaren, behalve de Basisopleidingen tot MfN registermediator, ook meerdere specialisaties op het gebied van coaching, conflictmanagement en familiezaken. Sinds 2009 is Lieneke zelfstandig ondernemer en heeft ze de afgelopen jaren communicatieondersteuning geboden aan organisaties, teams en individuen. Lieneke werd ingezet om anderen te helpen bij creatieve, ondernemende en ontwikkelingsgerichte activiteiten. Haar persoonlijke visie met betrekking tot conflicten heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld en gespecialiseerd, ze is hierdoor conflicten gaan zien als een bron voor ontwikkeling en groei. Lieneke is in staat om op een zorgvuldige manier intensieve communicatieprocessen te begeleiden en te ondertitelen. 


Lieneke is intuïtief sterk, ruimdenkend en wordt gewaardeerd om haar luisterend oor en spiegelend vermogen. Ze is aangesloten bij het Mediators federatie kwaliteitsregister Nederland (voormalige NMI-register). Het MfN register is een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister voor mediators.

Terug in de tijd

Als klein kind bezat ik veel positieve energie en vrolijkheid. Als peuter en kleuter observeerde ik al mensen. Ik voelde al snel het verschil in mijn omgeving wanneer ik huilde of lachte. De invloed van mijn energie op het geheel was er en dat merkte ik al vroeg.


Als kind heb ik mezelf aangeleerd andere blij te maken, gevoelig als ik was had ik al vroeg een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik zag de mensen graag blij! Mijn kracht werd het creëren van harmonie en een fijne sfeer. Zorgzaam en vroeg volwassen vroeg ik mezelf vaak af wat heeft die ander nodig om gelukkig(er), groter, kleiner, wijzer of wat dan ook te zijn? 


Ik werd ouder en ging mezelf verder ontwikkelen. Studeren, trouwen, werken en ik kreeg twee prachtige kinderen. De dingen op mijn pad stuurde me steeds een bepaalde richting in. In mijn eerste werkzame jaren ging dat nog onbewust. Onbevangen en gedreven heb ik mezelf ingezet om andere te helpen in creatieve, ondernemende, ontwikkelende activiteiten. Daarbij handelde ik vanuit mijn gewoonte om ‘het conflict’ uit de weg te gaan en vanuit mijn behoefte om de ander gelukkig te zien en mezelf gewaardeerd te voelen.


Er waren momenten dat ik mezelf tegen kwam waardoor ik mezelf verder ontwikkelde en inzichten op deed. Bij mijn start als register mediator in 2017 heb ik eerst heel wat dingen af moeten leren en los mogen laten. Dingen zoals de harmonie willen bewaren en me verantwoordelijk maken/voelen voor de sfeer in een ruimte. Ik zie nu dat confrontaties in de vorm van conflicten of weerstand een krachtige bron voor ontwikkeling en groei kunnen zijn, het mag er van mij nu zijn. Een conflict kan echt bijdrage aan het (creatieve en intensieve) proces van verandering. Het kan het ‘nieuwe’ in ons bewustzijn brengen, een eyeopener zijn. Ik wil het gesprek hierover aanmoedigen en mogelijk maken.


Daar waar vroeger als klein meisje mijn kracht eigenlijk al zat, in de positieve en sterke energie, heb ik nu als volwassenen weer ontdekt hoe ik dat constructief kan inzetten zonder mezelf verantwoordelijk te maken voor de ander. Als je de verbondenheid van alles, met alle bijkomende verschillen, gaat zien, ga je als vanzelf conflict als een logisch fenomeen en onvermijdelijk onderdeel van het leven zien. Die benadering opent een ander perspectief. Op mijn eigen unieke manier probeer ik zo over moeilijke dingen praten een beetje makkelijker te maken. 

Wat zeggen anderen over Lieneke?

Yvonne van Balkom Maas - Allur
Ik heb Lieneke leren kennen als en gedreven vakvrouw. Ze weet waar ze het over heeft en kan dat heel begrijpbaar overbrengen.

Elsa barends -Agile IT Service manager 

‘Lieneke blijft continu nieuwsgierig naar mensen en naar de reden waarom mensen de dingen doen die ze doen. Ze geeft daarbij verhelderende reflectie en inzicht.’
Theo van megen - van Megen mediator

‘Ik zou Lieneke aanraden binnen mijn netwerk omdat ze heel betrokken is bij partijen en een volledige inzet toont. Lieneke zal alles inzetten om klanten tevreden te krijgen.’

PETRA van der Brugge - Familie mediator
‘Lieneke is communicatief sterk en staat dicht bij haar gevoel.’


Heb je vragen of kan ik je misschien helpen?