MfN certificering

Zojuist geslaagd voor het laatste onderdeel van mijn MfN certificering, het live assessment in Zeist. Met trots kan ik nu de MfN letters toevoegen aan mijn mediator titel.

MfN certificering

Ik ga nu als MfN mediator helderheid creëren in conflictsituaties. Het MfN register is een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister voor mediators. Met deze certificering ga ik zelfverzekerd en gekwalificeerd op pad om partijen te helpen die behoefte hebben aan ondersteuning in hun communicatieproces.

Een jaar geleden begon ik aan de waardevolle basisopleiding mediation bij caleidoscoop leertrajecten in Veghel met als doel me te verdiepen in het fenomeen conflict. Ik wilde de complexiteit van conflicten en mensen onderzoeken en mijn (communicatie) vakgebied vergroten. Na een aantal jaar actief te zijn geweest in vooral het commerciële stukje van het communicatie vak was het namelijk tijd voor meer. Meer van mezelf. Mijn waarde en voldoening zit in het helpen van mensen en organisaties, niet alleen helpen bij het verdienen van geld of het uitdragen van een image maar vooral helpen aan de menselijke kant. Helpen bij verandering en groei.  Waarom ik mediator ben geworden leest u hier.

Kwaliteitswaardering

Deze MfN certificering is voor mij veel waard. Behalve dat het een kwaliteitswaardering is staat het voor mij ook voor een persoonlijke groei. In het proces naar deze certificering toe heb ik ervaren hoe belangrijk het ‘oordeel’ van een ander voor mij was.

De mening en waardering van een ander woog zwaar, te zwaar af en toe. De spanning die bijvoorbeeld dit laatste assessment met zich meebracht vindt daar zijn wortels. Ik ben de confrontatie met deze beoordeling niet uit de weg gegaan en het is me gelukt. Ik heb mijn professionaliteit en kwaliteit kunnen laten zien, juist door mezelf te zijn. Wat het resultaat ook was geweest deze certificering symboliseert voor mij het oordeel van een ander en mijn groei ten opzichte daarvan. Natuurlijk ben ik trots dat ik deze kwalificering relatief snel en op jonge leeftijd heb gehaald maar ik ben vooral trots dat ik het heb gedaan en heb mogen ervaren.

Wat mediation is laat ik hier zien. Wilt u zien wat ik nog meer voor u kan betekenen als het om conflicten gaat?  Dan kunt u bijvoorbeeld eens kijken naar deze video of naar de informatie op mijn website.

Over de schrijver
Reactie plaatsen