Gratis e-book: Conflict Tot de dood ons scheidt

Conflicten zijn er in verschillende vormen en maten. Elke ontmoeting met een ander is een kans op een conflict. We hebben allemaal onze eigen waarneming, wensen en verwachtingen. Deze verschillen kunnen botsen maar ze kunnen ook zorgen voor verrijking. Een conflict kun je zien als de interactie van die verschillen. De (voor een deel onzichtbare) dynamiek van een conflict is complex en daarbij komt dat conflicten de natuurlijke neiging hebben om te escaleren en vaak een taboe zijn. Over conflicten praten is toch een dingetje, zeker als het jezelf betreft. Een conflict vraagt om zelfkennis en zelfsturing.  


Mijn persoonlijke visie met betrekking tot conflicten is dat ze een onderliggend doel hebben, conflicten willen iets oplossen en zijn daarmee een bron voor ontwikkeling en groei (mits ze op de juiste manier benaderd worden). In dit e-book probeer ik zichtbaar te maken wat er in de onderstroom invloed heeft op de interactie tussen mensen in een relatie, in een systeem. Dit e-book is dus geschreven met een systemische bril op.

50%
Gratis Download
Gratis e-book over conflicthantering

Je kunt die e-book als een mini roman gaan lezen of omdat je er iets van wilt leren. Beide mogelijk! Het zijn drie praktijkgerichte hoofdstukken die worden afgewisseld met een fictief verhaal, opgedeeld in drie delen. In het verhaal volg je Ellie, die in een conflict betrokken raakt. Ze ervaart hoe een conflict de natuurlijke neiging heeft om te escaleren en wat dit van haar vraagt.


In de non-fictie  hoofdstukken ga ik in op de volgende drie thema’s:

1. Conflict in een breder perspectief  

2. Conflict als sturingsvraagstuk  

3. Conflict en emoties


Dit e-book is voor iedereen die wel eens met een conflict te maken heeft (iedereen dus) en daarbij zichzelf graag ontwikkelt. De bedoeling van dit e-book is je te inspireren en conflictbestendig(er) te maken.

Download het e-book nu 

WitloksCommunicatie respecteert jouw privacy

50%
Download het e-book